Ingredienser

2 ss olivenolje
2 ss smør eller margarin
2 skiver stripet bacon uten svor
1 liten løk
225 g oksekarbonade
1 fedd hvitløk
1 liten stilk stangselleri
1 liten gulrot
1 laurbærblad
2 ss tomatpuré
1 1/2 dl tørr hvitvin
1 1/2 dl oksebuljong (terning)
salt
pepper

Tilberedning

Finhakk baconet. Skrell løk, hvitløk og gulrot, trim sellerien og hakk alt.

Varm oljen og smøret i en kasserolle og la bacon og løk surre til løken er myk og blank, ca 2-3 minutter.

Tilsett oksekarbonaden og la den steke med i 5 minutter, til den har fått litt farge. Rør hele tiden slik at det blir en finkornet masse.

Tilsett hvitløk, selleri, gulrot og laurbærblad, og stek blandingen under omrøring i enda 2 minutter.

Tilsett tomatpuré, vin og buljong og krydre med salt og pepper etter smak. Kok opp, skru varmen litt ned og la sausen småkoke under lokk i 1 – 1 1/2 time. Rør om av og til. Ta opp laurbærbladet og kast det.

Smak om nødvendig til med mer salt og pepper. Server sausen varm til nykokt pasta.

(Besøkt 70 ganger, 1 besøk i dag)