Ingredienser:
2 egg
250 g (ca. 2 3/4 dl) sukker
2 ss fløte
ca. 500 g (ca. 1 l) hvetemel
250 g margarin

Topping:

3 eggehviter
1 dl sukker
250 g skåldede mandler, malte mandler.

Fremgangsmåte:
Pisk eggene og sukker til eggedosis, tilsett fløten. Smuldre margarin inn i melet og bland i eggedosisen. Elt deigen lett sammen og sett den kaldt.
Visp eggehvitene halvstive. Tilsett sukkeret og malte mandler.
Kjevle den kalde deigen tynt ut og skjær ut stenger på ca. 16x 3-4 cm. Bruk kjevle og kaketrinse.
Stek kakene midt i ovnene ved 180 grader i 5-6 minutter, til de er lyse gule og sprø. Avkjøl dem på flat rist.
Når alle kakene er stekte, legges en stripe mandelmasse på hver av dem. Legg dem på plater igjen og sett dem i ovnen ved 75-100 grader med ovnsdøren åpen. La dem stå til mandelmassen har stivnet, uten å bli mørk, ca. 2 timer.
Server gjerne bordstabel sammen med dessert.

Porsjoner: 70-80 kaker

(Besøkt 1 218 ganger, 1 besøk i dag)