Ingredienser

1 kg filét eller ca 2 kg hel fisk, flere sorter kan brukes
500 g friske blåskjell eller 150 g rensede
ca 1/2 kg reker med skall 200 g rensede
2 – 3 ss olivenolje
ca 1 dl sjalottløk eller småløk
½ – 1 purre
2 fedd hvitløk
1-2 gulrøtter
1/4 sellerirot, ca 100 g
12 dl god fiskekraft eller fiskebuljong
2 dl kremfløte
1 dl tørr hvitvin eller eplejuice blandet med
1 ts hvitvinseddik
2 – 3 ts salt
3 ts rosépepper

Tilberedning

Blåskjell med skall, vaskes og kokes i 1 dl vann eller hvitvin, kraften brukes i suppen. Fres finhakket løk og hvitløk lett i oljen. Tilsett resten av grønnsakene fisk-/blåskjellkraft, hvitvin og rosépepper. Kokes til grønnsakene er nesten møre. Legg i fiskestykkene, varm opp suppen til rett under kokepunktet og la trekke til fisken er kokt. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Ha i rensede blåskjell og reker, må ikke koke bare bli varme. Blåskjell og reker med skall kan legges i suppetallerken ved servering. Server suppa med godt brød og smør til.

(Besøkt 88 ganger, 1 besøk i dag)