Ingredienser

1 løk
2 purrer
1 hvitløk
1 fennikel
3-4 tomater
4 store poteter
1 liten ts finhakket appelsinskall
2 laurbærblad
noen kvister frisk timian
0,2 g safran
1 1/2 dl olivenolje
2 l fiskekraft
2 ts salt (hvis kraften er usaltet)
1 ts nykvernet pepper
2 kg fisk, skjell og skalldyr av forskjellig slag

Tilberedning

Vask og rens fisken, gjør den klar for suppen, men legg den i mellomtiden i kjøleskap, gjerne med litt saltdryss. Kok fiskekraft av avskjæret. Kok den inn til ønsket kvantum, pluss eventuelt på med fiskebuljong og/eller hvitvin.

Skjær purre, løk og hvitløk smått. Varm opp olje i suppekjelen og la dette frese seg blankt. Flå tomatene og skjær dem smått, skjær fennikelen i tynne skiver, skrell og skjær potetene i skiver, hakk appelsinskallet fint. Ha alt i gryten sammen med laurbærblad og hakket timian. Kok opp og skum.

Knus safranen og ha den i en liten bolle, hell litt varm suppekraft over og la det stå litt før du har det i suppekjelen. La suppen putre 20 minutter.

Ha fiskestykkene, eventuelt hele fisker og la syde videre. Gryten behøver ikke koke, men suppen skal være glovarm ved servering.

Server med brød til.

(Besøkt 196 ganger, 1 besøk i dag)