Ingredienser

500 g ørret i fire like biter
salt og pepper
estragon
4 skiver loff skåret så tynt du klarer (toast melba)

Mousse med røkt fisk
150 g røkt laks eller ørret i terninger
80 g rå reker (scampi)
salt og pepper
1 eggeplomme
1 dl kremfløte
1/2 dl smør (smeltet)

Linser
50 g hakket sopp gjerne steinsopp
2 ss smør
1 finhakket hvitløkbåt
1/2 finhakket sjalottløk
50 g kokte linser
50 g spinat

Tilberedning

Ha gjerne en creme av blomkål/poteter i tillegg. Dette er virkelig godt!

Krydre fisken med salt og pepper. Legg på estragon og tynn, tynn
loffskive. Bruk en food processor og kjør en puré av 50 g rå reker og 30 g fisk pluss salt. Spe med fløte og smeltet smør. Smak til med salt og pepper. Bland farsen med resten av fisken og rekene og posjer i rektangulær form ca 5 min. Fres soppterninger med hvitløk og sjalottløk til væsken er fordampet. Bland inn linser og spinat. La det surre sammen og smak til. Stek fisken med brødsiden ned. Den skal bli akkurat gjennomtrukket. Legg opp som på bildet med smøret rundt. Ha blomkål/potet-creme, sitron og gjerne kokt pære i tillegg.

(Besøkt 232 ganger, 1 besøk i dag)