Ingredienser:

1 kg lammekjøtt
1 pakke bacon
1 hodekål
2 dl rødvin
Vann
Hel pepper
Salt
Allehånde

Tilberedning:

Skjær opp bacon i biter og sprøstek det.
Brun kjøttet i bacenfettet.
Legg lammekjøtt og kål lagvis i ei gryte.
Ha baconet på toppen.
Strø på litt hvetemel hvis du vil jevne væsken litt
Ha i rødvinen og pluss på med vann slik at bunnen blir godt dekket. Kålen avgir også en del væske når den koker.
Krydder has i etter smak, det er ikke veldig nøye hva målene blir. Kan saltes ved servering, noen liker den saltere enn andre.

Server sammen med gode kokte poteter. Øl passer godt å drikke til, gjerne bayer.

Å varme opp igjen fårikålen dagen etter er kjempegodt så ikke vær redd for å lage for mye.
Kok i 1 1/2 – 2 timer (ja, det virker lenge, men det får man igjen for)

Denne fårikålen smaker ganske likt vanlig norsk fårikål og er i grunnen vanlig fårikål bare med bacon og rødvin ekstra, men vinen og baconet fremhever de beste smakene slik at alt bare smaker mere og enda bedre.

Porsjoner:
4+

(Besøkt 278 ganger, 1 besøk i dag)