Ingredienser

1 dl sterk kaffe el. Espresso
4 ts sukker
2 dl.h-melk
1 ts pulverkaffe
1 dl kremfløte

Fyll
3 dl rosiner
1 dl rom
¼ plate kokesjokolade i biter
1 l fettfattig sjokoladeis

Tilberedning

Legg kaffe blandet med melk og sukker i en bolle i fryseboksen til den er stiv. Kjør så den fryste kaffeisen i foodprocessor sammen med kaffepulver. Tilsett fløten mens maskinen går og iskaffen blir som sorbet. Frys kaffeblandingen igjen og rør et par ganger under innfrysingen.
La rosinene ligge i rom ett døgn. Bland romrosin og sjokolade med den ferdige sjokoladeisen. Rør opp iskaffen og bland inn romisen forsiktig. Blandingen behøver bare så vidt bli «marmorert». Frys. Lag kuler som oppbevares i fryseboksen, eller fyll i form eller bolle.

(Besøkt 221 ganger, 1 besøk i dag)