Ingredienser

1 l. vann
2 ts. vegetarisk buljongpulver
4-5 poteter
1 løk
1-2 l. brennesleskudd
1 ts. anis

Tilberedning

Kok opp vann med buljongpulver i. Kutt opp løk og poteter og la de koke i 10 min. Tilsett brennesle og la det koke i 2 min. til. Tilsett anis. Kjør det hele i en foodprosessor slik at det blir godt most eller bruk en stavmikser. Serveres med brød til, gjerne nybakt. ummm.

Ellers kommer jo skvallerkålen også nå til fortvilelse for mange hageeiere. Men det er jo ikke noe å fortvile over, det er bare å spise den opp! Bedre salat finner du ikke enn de nylig utfoldede skuddene fra skvallerkålen, frisk og mild, men med en markant smak. Hvem trenger kinakål og andre smaksløse salatvarianter når hagen bugner av vill salat. Den egner seg også godt i supper, man kan lage vegetarkaker av dem, såkalt grøftekantfrikadeller (jeg vil dog fraråde å plukke den i veikanten).

Og geitramsskuddene er det bare å plukke når de er 10 cm høye og koke på samme måte som asparges.

(Besøkt 441 ganger, 1 besøk i dag)