Ingredienser:
100 g mandler
90 g Sukrin
10 g sukker
1 dl vann
30 g smør

Fremgangsmåte:
Ha mandler, Sukrin, sukker og vann i en tykkbunnet kjele eller stekepanne, og la det småkoke 1 – 1 1/2 time til væsken er blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere farge. Tilsett smøret og la det koke videre i ca 10 min så massen blir gyllenbrun og blank. Fisk opp mandlene fra kjelen og legg dem på smurt bakeplate. Avkjøl – og brekk mandlene fra hverandre.
De smaker best etter noen timer, eller neste dag. Da er de kjempesprøe og gode.

Kommentarer:
Blant mye julegodt er brente mandler noe av det beste. Legg nøttene i fine glass som du kan dekorere etter evne og så gi bort eller bare kose deg med selv.

(Besøkt 329 ganger, 1 besøk i dag)