Ingredienser

1 stor stokkand
salt
pepper
2 ts rosmarin
1 ts timian
50 g margarin
1 gulrot
3 sjalottløk
1 appelsin
1 dl rødvin
1 laurbærblad
10 pepperkorn
3 nellikspiker
7 dl vann
1 buljongterning

Tilberedning

Ribb og rens anda. Klipp av vinger og ta vare på hjerte, lever, krås og hals. Bind opp anda med hyssing.

Rens og kutt opp gulrot og løk i terninger. Gni anda inn med salt, pepper, rosmarin og timian. Brun den i en stor gryte sammen med innmat, vinger og hals. Tilsett grønnsaker og krydder. Slå over rødvin, saften fra en appelsin, vann og buljongterning. Gi gryta et oppkok på kokeplate og plasser deretter gryta i ovnen. Breser til anda er mør, 1-1 ½ time.

Snu anda i gryta en gang mellom. Sjekk mørheten ved å kjenne om låret slipper skroget når du brekker det til siden. Ta anda ut av kraften og sett stekeovnen på 250 C. Bruk grillelement hvis du har. Brun hele anda i ovnen til brystfettet blir brunt og sprøtt.

Sil kraften og jevn den med maisenna utrørt i kaldt vann. Smak til med mer appelsinsaft, salt og pepper hvis det trengs.

Del anda i bryst og lår til passe serveringsstykker. Server med kokte eller stekte poteter, grønnsaker eller surkål etter smak.

(Besøkt 249 ganger, 1 besøk i dag)