Ingredienser

Tomatsalsa
* 1 kg gode tomater (plommetomater, smakstomater, etc)
* 1 rødløk
* balsamico eddik
* sukker
* salt
* pepper
* chilikrydder
* fersk basilikum

Krydderbrød
* Gjerne italiensk landbrød, med det meste av brød funker her…
* Olivenolje (Extra virgin er ikke nødvendig)
* fersk chili
* urter, gjerne tørkede (timian, oregano, basilikum, etc)
* godt salt (havsalt eller maldonsalt)

Til anretning
* Hvitløk
* Fersk mozarella

Tilberedning

Tomatsalsa
1. Kok opp vann.
2. Snitt et kryss i tomatskinnet og forvell i 30 sekunder til skinnet løsner. Legg tomatene i kaldt vann og ta av skinnet.
3. Hvis du har tid/lyst så kan du ta vekk frøene slik at det er kun tomatkjøttet igjen. Hakk tomatene.
4. Hakk løken og bland med tomatene.
5. Smak til med balsamico, sukker, salt, pepper og chili. Husk at tomatene krever mye sukker!

1. Tomatsalsa Kok opp vann.
2. Snitt et kryss i tomatskinnet og forvell i 30 sekunder til skinnet løsner. Legg tomatene i kaldt vann og ta av skinnet.
3. Hvis du har tid/lyst så kan du ta vekk frøene slik at det er kun tomatkjøttet igjen. Hakk tomatene.
4. Hakk løken og bland med tomatene.
5. Smak til med balsamico, sukker, salt, pepper og chili. Husk at tomatene krever mye sukker!

1. Ristet krydderbrød Sett ovenen på 250 grader
2. Lag en krydderolje med chili og urter.
3. Skivet brød kappes i passe store biter til en munnfull (eller etter ønsket størrelse)
4. Hell litt olje i en langpanne og legg brødbitene over. Fordel krydderoljen over brødet og spe evt på mer olje.
5. Stekes til brødet er gyllent og sprøtt
6. strø på salt

Anretning

1. Rasp fersk hvitløk på brødet og legg på en skje tomatsalsa. Skivet mozarella kan også legges på.
2. Vinvalget er vanskelig pga syren i tomatene samt den ferske løken. Øl er mao det sikreste, men forsøk med en fruktig italiensk vin med noe restsødme, gjerne hvit, men rød kan også gå bra.
1. Ristet krydderbrød Sett ovenen på 250 grader
2. Lag en krydderolje med chili og urter.
3. Skivet brød kappes i passe store biter til en munnfull (eller etter ønsket størrelse)
4. Hell litt olje i en langpanne og legg brødbitene over. Fordel krydderoljen over brødet og spe evt på mer olje.
5. Stekes til brødet er gyllent og sprøtt
6. strø på salt

1. Rasp fersk hvitløk på brødet og legg på en skje tomatsalsa. Skivet mozarella kan også legges på.
2. Vinvalget er vanskelig pga syren i tomatene samt den ferske løken. Øl er mao det sikreste, men forsøk med en fruktig italiensk vin med noe restsødme, gjerne hvit, men rød kan også gå bra.

(Besøkt 576 ganger, 1 besøk i dag)