Ingredienser

100 g gjær (2 pakker)
5 1/2 dl lunken melk
1 ss salt
1 ss linfrø 3 ss olje
2 egg
8 dl rugmel
2 dl knuste helkorn
7-8 dl hvetemel

Tilberedning

Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp med litt av den lunkne melken. Hell i resten. Tilsett salt, linfrø, olje og egg. Bland inn helkorn, så rugmel og til slutt det meste av hvetemelet (litt etter litt). Elt deigen smidig. Del den i fire deler og trill dem ut til pølser. Del hver pølse i seks biter. Rull dem til boller. Legg dem tett sammen på en bakeplate eller i en langpanne (smurt eller papirkledd). Klipp gjerne et par ganger i hver bolle. Legg over et linhåndkle og la bollene heve en times tid (til dobbelt størrelse). Pensle med lunkent vann og dryss på linfrø og helkorn.

Stekes 20 – 30 minutter ved 200 gr. varme (evnt. med ventilen åpen), ganske midt i ovnen.

(Besøkt 180 ganger, 1 besøk i dag)