Ingredienser

# Cannelloni: 12 stk Cannelloni (2 cm diameter – ta gjerne større)
# 200-300 g kjøttdeig
# 0.5 Paprika
# Tomatpuré
# Salt
# Pepper
# Paprikakrydder
# 125 g fersk mozzarella
# Revet ost

Saus:
# 50 g smør
# Litt hvetemel (ca. 50 g)
# 5-7 dl melk
# Litt revet muskatnøtt
# Litt salt

Tilberedning

Cannellonien skal ikke kokes.
Brun kjøttdeigen i stekepanna og tilsett ønsket krydder (salt, pepper, paprikakrydder, …) og paprikaen som i mellomtiden har blitt kuttet i små biter (må passe inn i Cannellonien). Mens kjøttdeigen brunes, skjær mozzarellaen i små biter (må også passe inn i Cannellonien). Når dette er ferdig er det ikke noe stress 🙂 Kjøttsausen kan godt være kald når den stappes inn i Cannelloniene; derfor er det kanskje greit å lage sausen nå. Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Visp dette sammen til en seigtlytende smørje. Tilsett melka, saltet og muskatnøtt (ikke ta for mye – du har sikkert lyst til å orke å spise maten etterpå). Rør litt rundt til det ser ut (og smaker) som en god saus. Denne sausen er en kloning av Béchamel-sausen (kjenner du den, eller?). Hell en liten del av sausen i en ildfast form og spre den utover hele formen. Fyll Cannelloniene med litt mozzarella i midten og kjøttsaus for resten. Legg Cannelloniene ned i sausen i den ildfaste formen og hell oppi resten av sausen (over Cannelloniene). Deretter, strø på godt med revet ost. Det ganske settes inn i oppvarmet stekeovn ved 220° i 45 minutter. Server med en god salat og kanskje litt loff/baguette.

(Besøkt 318 ganger, 1 besøk i dag)