Ingredienser

20 g smør
60 g sjalottløk
60 g kantarell eller annen sopp
4 dl champagne/musserende vin
3 dl fiskekraft
5 dl kremfløte
smør
salt
hvit pepper
30 g smør

Tilberedning

En elegant saus til den flotteste fisken. Passer godt til piggvar, hellefisk, tungeflyndre, breiflabb eller steinbit.

Smelt 20 g smør i en kasserolle på svak varme. Bland i finhakket sjalottløk i ca 1 minutt i smøret under omrøring. Må ikke ta farge.

Hell i finsnittet sopp og surr i 2 minutter til. Rør godt.

Skru opp til middels varme og hell i champagne eller musserende vin. Kok inn vinen med en tredjedel.

Hell deretter i fiskekraft og kok inn væskemengden til det halve. Hell i kremfløte og la væsken koke inn til den henger igjen på baksiden av en skje.

(Besøkt 424 ganger, 1 besøk i dag)