Ingredienser

1 dl matyoghurt eller yoghurt naturell
2 fedd hvitløk
50 g løk
1 ss ingefær
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1 ts chilipulver
1 ss tomatpuré
½ ts malt korianderfrø
3 ss smeltet margarin/oje
1 kg kyllingfilet

Saus
4 ss olje
1 fedd hvitløk
½ ts malt spisskummen
¼ ts muskatblomme
½ ts malt muskat
150 g tomater
½ ts gurkemeie
Salt og chilipulver etter smak
1 ss ingefær
1 ss rømme
1 dl kefir (evt matyoghurt)
10 cashewnøtter
1 ss finsnittet koriander

Tilberedning

* Rasp løk, ingefær og hvitløk. Mal spiskummen og korianderfrø. Del filetene i serveringsstykker på ca 50 g.
* Bland alle ingrediensene og legg kyllingen i marindaden natten over, eller i minst 4-5 timer. Lag små hakk i filetene slik at marinaden trekker inn.
* Stekes i 15-20 minutter på 225 grader midt i stekeovnen. Snu filetene etter ca 10 minutter

Saus

* Hakk hvitløk, rasp ingefær, mal spisskummen, knus tomater, mal cashewnøtter til pulver og finsnitt koriander.
* Varm olje. Ha i malt spisskummen, muskatblomme og muskat. Tilsett tomater, krydder og ingefær. La sausen koke 2-3 minutter før du tilsetter rømme og kefir.
* Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter. La dem trekke i sausen i 5 minutter før servering.

(Besøkt 213 ganger, 1 besøk i dag)