Ingredienser:
4 miniananas
1 rød chili i ringer
1 vaniljestang, frøene
1 sitron, saft og skall
3 dl sukker
3 dl vann

Fremgangsmåte:
Skrell ananas og ha i en ildfast form sammen med chili, vanilje, sitronsaft og -skall, sukker og vann.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovn på 225 °C i ca 40 min eller til ananasen er myk helt igjennom.

Sil sausen over i en kjele og kok til en tykk saus. Varm ananasen i ovn på 200 °C. Sett en ananas midt på hver tallerken, hell sausen over.

Tips: Servér gjerne med vaniljeis og tropiske frukter.

«Chilibakt ananas med vaniljekaramell», det høres ut som en forførende rett verdig å servere en person som er mer enn en god venn… Hvis man først tenker i de baner så har forskere ved UCL University i London funnet likheter mellom chili og mer amorøse gadgeter.

(Besøkt 130 ganger, 1 besøk i dag)