Ingredienser:
br>800 gram kjøttdeig
1 hel rød chili
1 løk
1/2 paprika
ca 2-3 dl vann
1 blokk med buljong
2 ss olivenolje
2 bokser med brune bønner
2 bokser med hakkede tomater
1 boks mais
1 ss sitron eller limejuice
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkspulver, evt en båt finhakket hvitløk
1/2 ts chilipulver
Fremgangsmåte:
br>Finhakk løk, chili og paprika, fres i olivenolje. Dersom du bruker hakket hvitløk, bruker du denne også nå.
Tilsett kjøttdeig og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
Tilsett 2-3 dl vann og knus buljongblokken oppi
Tilsett så de hermetiske grønnsakene og sitron/limejuice
Smak så til med hvitløkspulver, pepper og chilipulver.
Dersom du synes «sausen» blir for tynn, kan du tilsette ca 1/2 ss maizena for å gjøre den tykkere.
Ønsker du en sterkere chili, er det bare å bruke mer fersk chili.
Bruk en gryte med tykk bunn (jerngryte er best!), og rør rundt hele tiden slik at det ikke setter seg i bunnen…
Serveres med ris og/eller baguetter.
hvor lang tid tar dette? og hvor mange porsjoner er dette? Ser litt mye ut med 800 g:O
🙂