Ingredienser:
800 gram kjøttdeig
1 hel rød chili
1 løk
1/2 paprika
ca 2-3 dl vann
1 blokk med buljong
2 ss olivenolje
2 bokser med brune bønner
2 bokser med hakkede tomater
1 boks mais
1 ss sitron eller limejuice
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkspulver, evt en båt finhakket hvitløk
1/2 ts chilipulver

Fremgangsmåte:
Finhakk løk, chili og paprika, fres i olivenolje. Dersom du bruker hakket hvitløk, bruker du denne også nå.
Tilsett kjøttdeig og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
Tilsett 2-3 dl vann og knus buljongblokken oppi
Tilsett så de hermetiske grønnsakene og sitron/limejuice
Smak så til med hvitløkspulver, pepper og chilipulver.

Dersom du synes «sausen» blir for tynn, kan du tilsette ca 1/2 ss maizena for å gjøre den tykkere.

Ønsker du en sterkere chili, er det bare å bruke mer fersk chili.

Bruk en gryte med tykk bunn (jerngryte er best!), og rør rundt hele tiden slik at det ikke setter seg i bunnen…

Serveres med ris og/eller baguetter.

(Besøkt 806 ganger, 1 besøk i dag)