Ingredienser

Chimichurri er laget av olivenolje, hvitløk, eddik eller sitronsaft, persille og forskjellige urter. Sausen serveres til biff, men kan brukes også som marinade, dip eller som saus til mye annet.

4 skiver biffkjøtt

Grillolje eller saus:
2-10 båter hvitløk, skrelte og grovhakkede
1 eller flere, chilli, uten frø, grovhakket
½ dl frisk oregano
2,5 dl flat persille
4 ss rødvinseddik
1 dl olivenolje
¼ ts salt

Tilberedning

Bland sammen hvitløk og chili og kjør det i en foodprosessor. Tilsett oregano og persille. Bland alt sammen. Tilsett eddik, olivenolje og salt. Kjør blandingen til den er jevn. Brukes umiddelbart eller sett den i kjøleskapet. Pensles på kjøttet under steking/grilling, og kan også serveres som saus ved siden av.

Tips! Ønsker du en lettere versjon kan du tilsette 3 ss sitronsaft og minske oljemengden til 9 ss.

(Besøkt 155 ganger, 1 besøk i dag)