Chimichurri er laget av olivenolje, hvitløk, eddik eller sitronsaft, persille og forskjellige urter. Sausen serveres til biff, men kan brukes også som marinade, dip eller som saus til mye annet.
4 skiver biffkjøtt
Grillolje eller saus:
2-10 båter hvitløk, skrelte og grovhakkede
1 eller flere, chilli, uten frø, grovhakket
½ dl frisk oregano
2,5 dl flat persille
4 ss rødvinseddik
1 dl olivenolje
¼ ts salt
Bland sammen hvitløk og chili og kjør det i en foodprosessor. Tilsett oregano og persille. Bland alt sammen. Tilsett eddik, olivenolje og salt. Kjør blandingen til den er jevn. Brukes umiddelbart eller sett den i kjøleskapet. Pensles på kjøttet under steking/grilling, og kan også serveres som saus ved siden av.
Tips! Ønsker du en lettere versjon kan du tilsette 3 ss sitronsaft og minske oljemengden til 9 ss.