Ingredienser

150 g smør
3 store egg
7 dl sukker
1,5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
4 dl lettrømme
3/4 dl melk

Fudge sjokoladekrem:
300 g kokesjokolade
2 dl lettrømme
9 dl melis
3 ss melk eller kaffelikør

Tilberedning

Smelt smøret – avkjøl.
Skill eggene. Pisk sammen eggeplommer, sukker og ca halvparten av smøret. Rør ut kakaoen i resten av smøret – Bland inn i røren.
Rør deretter inn vaniljeessensen og lettrømmen.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Ha det tørre i røren sammen med melken og bland godt til en jevn og klumpfri deig.
Pisk eggehvitene stive.
Vend eggeskummet inn i deigen i 2-3 omganger.

Stekes i tre runde former på ca 24 cm (dette fordi det er vanskelig å dele kaken etterpå – kan evt bruke sammen form å steke i tre omganger)

Midt i ovnen på 175 grader i ca 30 min.

Fudge sjokoladekrem:
Smelt kokesjokoladen sammen med melk el. likør i et vannbad. Ta kjelen av platen og rør i lettrømmen. Sikt deretter i melisen og rør om til du får en jevn røre.
Ha kremen mellom kakelagene og oppå kaken.

(Besøkt 223 ganger, 1 besøk i dag)