Ingredienser

1 kg skinnfri breiflabb
100 g chorizopølse i tynne skiver
200 g aspargesbønner
1/2 løk
1 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
2 dl fløte
1 liten kvast rosmarin
4 ss smør
Salt og pepper
Evt maizena

Tilberedning

Del fisken i 4 serveringsstykker, legg den i langpanne og krydre med salt og pepper. Strø over grovrevet rosmarin, tynne pølseskiver og smør i klatter. Stek i ovn ved 250 °C i 13-14 minutter. Hell over stekesjy fra tid til annen.

Kok bønnene møre i lettsaltet vann, hell av vannet og bland inn strimlet løk.

Kok inn hvitvin og kraft til halv mengde, tilsett fløte og varm opp igjen. Jevn evt med maizena hvis du foretrekker sausen tykkere. Smak til med salt og pepper.

Hvis du vil gjøre anretningen mer elegant, kan du skumme opp sausen med stavmikser like før servering.

(Besøkt 81 ganger, 1 besøk i dag)