Ingredienser

4 ss tørr hvitvin
4 ss hvitvinseddik
1 finhakket vårløk
3 eggeplommer
180-250 g smør i biter
salt
hvit pepper
125 g tomatpuré redusert ved koking til 60 g

Tilberedning

Bland vin og vineddik i en liten kjele, tilsett vårløken og la det koke over svak varme til væsken er redusert til det halve. Avkjøles.

Sil væsken opp i den øvre delen av en dobbeltkoker over småkokende vann. Pisk eggeplommene inn til alt er lett og luftig. Tilsett smøret bit for bit, og rør godt etter hver tilsetning. Sausen skal være som glatt majones, men du kan trenge litt ekstra smør for å oppnå riktig konsistens.

Tilsett tomatpuré. Varm blandingen, ha den i et sausnebb og server til stekt eller grillet kjøtt, fisk og kylling.

(Besøkt 145 ganger, 1 besøk i dag)