Ingredienser:
ca. 600 g grytekjøtt av svin (selv bruker jeg alltid nakkekoteletter og beregner litt ekstra siden noe av vekten går bort i ben)
2 løk, 2 ss smør, 1-2 ts karri (etter smak) 1 ts salt, 1 kryddermål pepper, ca 3 dl væske (kraft fra sopp, ananas og vann) 1 liten boks champignon (selv tar jeg gjerne to…) 1/2 boks ananas i biter, 4 ss tomatpuré, 1 ss soyasaus, 1 dl fløte + 1 ss maisennamel

Fremgangsmåte:
1. Skjær kjøttet i terninger el. strimler og finhakk løken
2. La smøret bli nøttebrunt i stekepannen
3. Brun raskt små porsjoner m kjøtt
4. Kok ut pannen m litt av væsken mellom hver gang og ha over i en
gryte sammen m kjøttet
5. Brun løken og ha i gryten
6. Krydre m karri, salt og pepper og spe m resten av væsken
7. La kjøttet trekke under lokk en halvtimes tid til d er mørt (el lenger, d
har jeg selv god erfaring m)
8. Tilsett sopp, ananas, tomatpuré, soyasaus og maisennamel utrørt i
fløten og gi d et oppkok
9. Smak til m mer salt og karri hvis d trengs

Server m ris og salat og/el små skåler m banan (klem litt sitron
over), pickles, hakkede salte nøtter el nøtter

Porsjoner: 4 porsj.

(Besøkt 4 022 ganger, 5 besøk i dag)