Ingredienser:
500 g lyse rosiner, grovhakket
500 g korinter
250 g apsikat (syltet sitrusskall)
1 1/2 dl konjakk
500 g smør
125 g brunt sukker
8 eggeplommer
150 g hvetemel
125 g strøkavring
1/4 ts revet muskatnøtt
1 ss kanel
2 ts muskatblomme

Fremgangsmåte:
Bland all frukten i en bolle og hell over konjakk. La det trekke i noen timer, gjerne natten over. Rør smør og sukker hvitt. Bland inn én og én eggeplomme og rør godt. Tilsett hvetemel, strøkavring og krydder vekselsvis med frukten.

Hell blandingen i to godt smurte puddingformer. Dekk dem godt til med bakepapir og aluminiumsfolie. Knyt rundt med bomullstråd.

Sett formene i vannbad i stekeovnen ved 180 °C i 5-6 timer. Etterfyll med vann. Ta opp kakene og la dem stå kaldt en uke eller mer til modning.

Når kaken skal serveres varmes den opp igjen i vannbad og serveres med vaniljesaus.

(Besøkt 776 ganger, 1 besøk i dag)