Ingredienser

1 boks blåskjell i vann, ca 425 g
2 skiver salt sideflesk
1 løk
3 dl melk
1 dl vann
4 poteter
1 ts timian
1 dl fløte
salt
pepper
2 ss hakket persille
1 ss smør

Tilberedning

La blåskjellene renne av. Spar kraften og skjær blåskjellene i små terninger. Skjær flesket i små terninger og hakk løken.

Ha flesket i en gryte og la det frese til det begynner å få farge. Tilsett løken og la den frese med noen minutter uten å bli brun.

Tilsett blåskjellkraft, vann og melk. La det koke opp.

Skrell potetene og skjær dem i små terninger som du legger i gryten. Tilsett timian. La suppen småkoke under lokk i ca 15 minutter til potetene begynner å bli moset.

Tilsett fløten og blåskjellene og varm hurtig opp suppen. Smak til med salt og pepper.

Rør inn en klatt smør og persille rett før suppen skal serveres.

(Besøkt 567 ganger, 1 besøk i dag)