Ingredienser:

*
Bunn:
150 g digestivekjeks
* 75 g TINE Ekte Meierismør
* 2 ts malt kanel
*
Sitronkrem:
1 egg
* 3 ss sukker
* 1 ts vaniljesukker
* 2 ts finrevet sitronskall
* 300 g TINE Cottage Cheese Original
* 5 plate gelatin
* 3 dl TINE Kremfløte
* 5 ss presset sitronsaft
*
Pynt:
2 kiwi
* 2 ss revet limeskall

Fremgangsmåte:
#

Rund form, 22 cm i diameter
#
Bunn:

Knus kjeksen og bland den med smør og kanel, gjerne i food processor.La maskinen gå til alt en finknust og blandet. Sett formen uten bunn på et serveringsfat og ha kjeksmassen oppi. Press den godt sammen ut til kanten.
#
Fyll:

Legg gelatin i blød i kaldt vann 5 -10 minutter.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv.
#

Kryst vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør deretter gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør blandingen sammen med cottage cheesen. Visp fløten til krem og vend den forsiktig i. Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt noen timer.
#
Ved servering:

Pynt med skiver av kiwi og evt. noe revet sitron/limeskall.

(Besøkt 347 ganger, 1 besøk i dag)