Ingredienser

100 g smør
2 dl melk
50 g gjær
3 ss sukker
2 ts salt
2 stk. egg
ca 600 g hvetemel
hakket 100 g Daim, eller annen type sjokolade
1 egg til pensling

Tilberedning

Smelt smøret i en kasserolle over svak varme, og hell melken i det smeltede smøret. Løs opp gjæret i litt av den varme væsken, pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader.Hell i resten av smør- og melkeblandingen, sammen med sukker, salt og egg.Elt hvetemelet inn i deigen, og elt til deigen er glatt og smidig.

Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca en time.

Ha deigen på en flate. Elt inn hakket sjokolade. Del deigen i 12 biter, og rull dem til boller. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir på, og la bollene etterheve i ca en halvtime. Bollene pensles med pisket egg, og stekes i forvarm ovn ved 200 grader i ca 15 minutter.

(Besøkt 360 ganger, 1 besøk i dag)