Ingredienser

1 kg blåskjell
50 g ingefær, finkuttet
4 sjalottløk, finkuttet
1 rød chili, finkuttet
10 shiitakesopp, stilk fjernet og hatten kuttet i skiver
2 ss sesamolje (eller vanlig olje)
1 dl hvitvin
2 ss riseddik (eller vanlig eddik)
1 ss mirin (eller en klype sukker)

Koriander, frisk
Lime
Sesamfrø

Tilberedning

Vask og rens blåskjell. Fres ingefær, sjalottløk, chili, og shiitakesopp i en varm kjele med olje. Tilsett blåskjell, hvitvin, eddik og mirin. Ha på lokk. Damp til skjellene har åpnet seg (3-4 min). Servér i en bolle med kraften. Strø over koriander, lime og sesamfrø.

Servér med friterte risnudler: Legg risnudler til bløt i varmt vann, ca 10 min. Tørk godt av og vend dem i maizenamel. Fritér i varm olje til de er helt sprø.

(Besøkt 122 ganger, 1 besøk i dag)