Ingredienser

4 brystfileter fra ribbet and
1 dl soyasaus
saften fra 1 sitron
2 ss honning
2 dl soyasaus
1 purre
1 stor gulrot
2 persillerøtter
¼ kinakål
2 dl vann
½ dl soyasaus
1 ss brunt sukker
2 dl kraft
1 ss revet fersk ingefær
1 ss maisenna

Tilberedning

Rør inn honningen i soyasaus og tilsett presset sitron. Mariner andebrystene i 3-4 timer.

Rens grønnsakene og skjær dem i skiver eller strimler.

Når andebrystene er ferdig marinerte, tørkes de godt. Varm oljen i en gryte til den blir så varm at den nesten ryker. Brun brystene raskt på begge sider. Vær forsiktig, for det kan sprute en del.

Ha vann i en dampkjele og legg de brunede brystfiletene på rist. Damp undr lokk i 5 minutter. Ta av lokket og ha grønnsakene i kjelen med kjøttet. Damp alt i 10 minutter til. Hold kjøtt og grønnsaker varmt mens du lager sausen.

Tilsett soyasaus, kraft, sukker og ingefær til vannet som er brukt til damping. Kok inn til de har en god smak. Ønsker du en sterkere og søtere smak, kan du tilsette mer ingefær og sukker. Jevn sausen med maisenna utrørt i 1 ss kaldt vann.

Skjær andebrystet i tynne skiver og anrett sammen med saus og grønnsaker. Server ris til.

(Besøkt 477 ganger, 1 besøk i dag)