Ingredienser

1 1/2 svinekam
3 ts grovt salt
5 dl vann
1-2 ss finhakkede friske urter eller 1-2 ts tørkede urter

Tilberedning

Skjær svoren opp i tynne striper på tvers av svinekammen. Riss helt ned til kjøttet, med ca. 1/2 cm mellomrom.

Dryss svoren med grovt salt. Pass på at det kommer salt ned mellom hver svor.

Legg svinekammen på en rist i langpanna. Hell på kokende vann og tilsett 1-2 ss finhakkede urter som skal være med på å gi sausen god smak. Her kan du bruke persille, timian, basilikum o.l. Sett svinekammen inn i stekeovnen på 200 C. La svinekammen steke i ca. 1 1/2 time. Bruk evnt. et steketermometer. Når det viser 70 C er svinekammen ferdig. Om ikke all svoren er sprø kan man øke steketempraturen til 250 C eller bruke ovnens grill.

La kammen hvile i 20 minutter uten å dekke til. Da vil temperaturen øke til ca 75 C og svinekammen blir saftig og god.

Server svinekammen med nykokte poteter, fylte løk, skivede sjampinjonger og eplebåter som surres lett i pannen og sjysaus.

(Besøkt 2 514 ganger, 1 besøk i dag)