Ingredienser

1,5 kg svinekam eller kotelettdelen av ribben
3 ts grovt salt
pepper
5 dl kokende vann
2 ss finhakkede krydderurter, terske eller tørre
TRANEBÆRSAUS:
250 g tranebær
100 g sukker
2 dl vann

Tilberedning

Kotelettdelen på famileribben er perfekt å bruke her, da slipper du unna vanskene med å få stekt et ribbestykke med en tynn og tykk del. Bruk en skarp kniv og fjern bena, lag rett snitt i svoren og gni svoren inn med salt og pepper.

Prøv å få mest mulig urter ned i sprekkene på svoren. Hell kokende vann i langpannen og eventuelt finhakkede urter. Stekes ved 200 C i ca 1 time, øk temperaturen til 250 C mot slutten for å få sprø svor.

La ribbesteken hvile i 20 minutter før du skjærer i den.

Kok bærene til sausen forsiktig med vann og sukker til en tykk saus.

Alle typer poteter passer til denne retten og stekesjy fra langpannen blir en bra saus ved siden av tranebærsausen. Server gjerne rødkål og syltet rødløk til retten, og surr noen eplebåter i stekesjyen.

(Besøkt 1 112 ganger, 1 besøk i dag)