Ingredienser

* 2 hele duebryst pr person
* 100 g kantareller
* Cremé Fraiche
* Sukkererter
* 6 einebær
* 6 dl viltkraft eller viltfond
* 2 dl rødvin
* Mango Potetkake:
* 1,5 – 2 kg nykokte mandelpoteter
* Salt og hvit pepper
* Byggryn til 6 porsjoner (les på pakken)
* Frisk timian

Tilberedning

Tilberedning duebryst: Start med å koke inn kraften til ca halv mengde, tilsett creme fraiche og 3-4 knuste einebær. La sausen småkoke mens du steker duebrystene som på forhånd er pepret og saltet. Duebryst trenger ca 2 minutter på hver side for å være rosastekte. Pakk duebrystene inn i folie og la dem hvile før servering. Stek skiver av mango i stekepannen, slik at de får en karamellisert farge. Fres deretter kantarellene i pannen. Ha i 2 skiver brunost i sausen og gi sausen et oppkok. Skjær duebrystene i skiver og legg de på tallerkenen, og server med stekte kantareller til sausen. Legg på et stykke potetkake og sukkererter som er trekt i lettsaltet vann. Rosenkål og potetpure går også godt til denne retten. Tilberedning potetkake: Bløtlegg byggry i kaldt vann natten over. Hell fra bløtevannet og fyll på nytt. Kokes nesten tørt slik at grynene blir klebrige. Rør inn hakket timian, salt og pepper. Skrell de nykokte varme potetene og lag stappe av 2/3 del av potetene. Skjær den resterende 1/3 del med poteter i biter og bland i stappen. Smak til med salt og pepper. Press stappen ned i en godt smurt kakeform. Legg over et lokk av byggryn og la kaken stivne i kjøleskapet. Like før servering varmes kaken ved 150 grader i stekeovnen i ca 10 minutter.

Legg på et stykke potetkake på tallerkenen. Skjær duebrystene opp og lag det til en topp midt på tallerkene. Ha på saus rundt duebrystene. Legg på sukkererter og noen skiver av stekt mango. Dryss på stekte kantaraller rundt. Topp det hele med en kvast timian.

(Besøkt 393 ganger, 1 besøk i dag)