Ingredienser

2 makrellfileter à 100-150 g
225 g salt

Marinade:
230 ml riseddik
2 ss mirin
3 ss sukker
2 ts salt

Servering:
4 ss soyasaus
2 ss ingefær, revet

8 skiver lotusrot i eddik

Tilberedning

Legg makrellfiletene i en grunn bolle og dekk med salt. Legg så den saltede makrellen på en bambussil eller på kjøkkenpapir, og sett til side i minst 30 min – helst 1 time. Saften skal trekke ut og renne av. Skyll filetene under rennende, kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir.

Marinade:
Bland alle ingrediensene i en lav bolle, som er stor nok til å legge fiskene i. La fiskene ligge til marinering i 1-2 timer, til kjøttet har blitt hvitt.

Ta filetene ut av marinaden, tørk med kjøkkenpapir. Ta forsiktig av det trådaktige ytre skinnet på makrellen. (Det er viktig å fjerne det ytre skinnet, siden det inneholder parasittbakterier).

Servering:
Lag tynne skiver og servér som sashimi med soyasaus, revet ingefær og lotusrot.

(Besøkt 69 ganger, 1 besøk i dag)