Ingredienser

275 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
4 hardkokte egg

Rekesaus:
1/2 l reker
2 ss olje
2 fedd knust hvitløk
2 ss hvetemel
3 dl rekekraft
1 dl fløte
kajenne
2-3 ss sherry

Tilberedning

Kok risen mør, 12 min., i saltet vann. Hell vannet fra, spyl risen og damp den tørr.

Rens rekene. Legg skallene i en kasserolle, hell på så mye kaldt vann at det dekker, gi det et oppkok og la det stå og trekke ca 10 min. Sil kraften.

Fres hvitløk i olje. Bruk ikke for sterk varme så hvitløken blir for brun, da blir den bitter.

Legg de rensede rekene i og brun dem raskt. Ta dem opp.

Dryss mel i pannen, rør godt og spe med rekekraft. La det koke minst 10 min.

Smak sausen til med fløte, en anelse kajenne og sherry. Sausen skal være fyldig og temmelig skarp.

Legg de hardkokte, pillede eggene på varmt fat. Legg risen i en rand utenom og hell sausen over eggene. Pynt med urensede reker.

Server retten rykende varm med tomatsalat og agurkterninger i rømme.

(Besøkt 139 ganger, 1 besøk i dag)