Ingredienser

* 1,5 liter kaldt vann
* 1 dl hvetekli
* 3 dl hvetekim
* 400 g grov sammalt hvete
* 400 g grov sammalt rug
* 1 pakke tørrgjær
* 0,5 dl linfrø
* 0,5 dl sesamfrø
* 0,5 dl solsikkefrø
* 0,5 dl hele hvetekjerner
* 0,5 dl havregryn
* 1 ts salt
* Fint hvetemel

Tilberedning

1. Hell det kalde vannet i en stor bolle.
2. Tilsett alle de tørre ingrediensene, unntatt det fine hvetemelet. Dette skal gi en \»deig\» som er veldig løs nermest rennende.
3. La deigen stå til heving på et ikke alt for varmt sted i minst 4 timer, gjerne over natten eller fra morgenen til ettermiddagen.
4. Tilsett hvetemel til deigen får en mer normal konsistens, du skal kunne helle den ut på et melet bakebord og elte den smidig. Pass på å tilsette stadig mer hvetemel slik at deigen ikke fester seg til bordet.
5. Når du er fornøyd med konsistensen deler du deigen i tre like store deler med en skarp kniv og ruller ut hver av emnene til en lang pølse. Legg de tre pølsene ved siden av hverandre i en langpanne som du har smurt eller dekket med bakepapir.
6. La deigen heve til ca. dobbel størrelse, dette tar omtrent en halv time.
7. Stekkes midt i ovnen på 200oC i en time.
8. Når brødene er ferdig stekt må de brytes fra hverandre og legges på en rist til de er avkjølt. Kan med fordel fryses, men om de blir liggende for lenge vil de tape seg noe. En ukes tid går helt fint.

(Besøkt 233 ganger, 1 besøk i dag)