Ingredienser

En halv kilo kjøttdeig av elg blandes med 250 gram medisterfarse.
Så tar jeg fem skiver med loff, uten skorpe, smuldrer dem og legger dem i en bolle. Dit heller jeg én dl vann, eller aller helst farris, før jeg tilsetter en sjalottløk jeg har revet på råkostjernet, noen moste einerbær, 1-2 ts salt og nykvernet pepper.

Tilberedning

I bollen helles så farsen og vi rører om til vi får en smidig deig. Bruk spisskjeer dyppet i vann til å forme fine boller, som du steiker i panne til de er brune rundt det hele. Ettersteik dem gjerne i steikeovn noen minutter på 180 grader. Alternativt senker du bare varmen og legger kjøttbollene tilbake i panna noen minutter mens du lar dem trille rundt. Til disse bollen lager jeg godt krydret grov potetmos, samt kokte rotgrønnsaker. Rørt tyttebær, sylteagurk, marinerte hvitløksfedd og flatbrød settes også fram. Kanskje også en soppstuing.

(Besøkt 56 ganger, 1 besøk i dag)