Ingredienser

600 g grytebiter av elgkjøtt
2 ss rapsolje
2 gule løk i biter (2x2cm)
2 skrellede gulrøtter i staver
200 g rotselleri i biter
2 hvitløkbåter
2 ss tomatpuré
2 ss flytende viltkraft
3 ss konsentrert eplejuice
1 l vann
20 g tørkede kantareller eller 200 g ferske
1 ts timian
1 ts rosmarin
2 laurbærblad
1 ss maisstivelse
salt og pepper

Tilberedning

Brun grytebitene i olje. Tilsett løk, gulrøtter og rotselleri og la de få farge. Tilsett presset hvitløk og tomatpuré og la det frese med noen min. Tilsett viltkraften, eplejuice og vann slik at det dekker kjøttet. Legg i traktkantareller, timian, rosmarin og laurbærblad. La det koke sakte i 1-2 timer til kjøttet er mørt (eller lengre avhengig av kjøttets kvalitet). Skum av fett og slaggprodukter. Jevn gryten med maisstivelse utrørt i litt vann. Smak til med salt og pepper. Server elggryten med potetpuré og tyttebær.

(Besøkt 180 ganger, 1 besøk i dag)