De aller fleste kjenner begrepet om Michelinstjernene og hvilken betydning en slik stjerne kan ha for en restaurant. Spisesteder verden over gjør sitt ytterste for å bli tatt i betraktning av Michelin, og i Norge finnes det i dag en håndfull restauranter som har gjort seg fortjent til en stjerne, og kun en av dem har fått tildelt to.

Men visste du at Michelinguiden opprinnelig ikke bare dreide seg om mat? I begynnelsen var det brødrene Michelin som utga guiden, ikke som et statussymbol for restaurantbransjen, men for å hjelpe veifarende med å finne frem, hvor de kunne få reparert bilen sin og hvor de kunne sove.

Dette var et svært populært tiltak, og etterhvert ble det tilført et punkt som også fortalte hvor man kunne spise og hvor god maten var, og derfra var veien kort til guiden slik vi kjenner den i dag.

Michelinguiden utgis i 12 forskjellige utgaver og omtaler over 45.000 restauranter og spisesteder bare i europa. Noe for enhver smak, med andre ord.

(Besøkt 48 ganger, 1 besøk i dag)