Ingredienser

8-10 poteter, ca. 800 g
2-3 gulrøtter
500 g kjøttdeig
1 egg
1 ts salt
1 kryddermål pepper
5 knuste enebær
1 ss flytende margarin
1-2 epler
1 ss flytende margarin
1 ts salt

Tilberedning

Skrell og skjær poteter og gulrøtter i mindre biter. Kok dem myke i lettsaltet vann, ca. 10 min. Bland kjøttdeigen med egg, salt, pepper og gjerne knuste enebær. Del kjøttdeigen i 8 biter. Skyll, ta ut kjernen og skjær eplene i båter. Legg 2 eplebåter på hver kjøttdeigbit og form deigen rundt slik at eplene dekkes til avlange kaker. Stek kakene på alle sider i flytende margarin i 8-10 min. La poteter og gulrøtter renne av og ta vare på kokevannet. Mos rotfruktene med en håndmikser og spe med kokevannet. Tilsett flytende margarin og smak eventuelt til med salt.

Server kakene med mosen, broccoli og tyttebærsyltetøy.

(Besøkt 168 ganger, 1 besøk i dag)