Ingredienser:
4 små epler
75 gr margarin
1 dl sukker
1 / 2 ts flytende søtningsmiddel
2 egg
1,5 dl havregryn, lettkokte
1,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
0,5 dl lettmelk

Fremgangsmåte:
50 gr nøtter grovhakket ( mandler gir mild smak mens hasselnøtter gir sterkere smak)
kanel

Skrell og del eplene i båter. (legg dem i sitronvann så de ikke blir brune) Rør margarin, sukker og søtningsstoff hvitt. Tilsett 1 og 1 egg, rør dem godt inn. Rør i det tørre og så melken og halvparten av nøttene. Fordel røren i en 22 cm springform som er godt smurt. Fordel eplebåtene i et pent mønster over røren. Dryss på resten av nøttene og kanel. Stekes i ca 45 min ved 175 grader i vanlig ovn. Avkjøl kaken i formen.

(Besøkt 3 244 ganger, 1 besøk i dag)