Ingredienser

2 kg. mos
4 dl. vann
150 gr. fructose
1 pk. certo syltepulver
1/2 ts. c-vitaminpulver fra apotek (ascorbinsyre)
2 ts. atamon flytende.

Tilberedning

Epler, skjærer dem i fire, oppbevarer i vann med litt sitron mellom slagene, har dem i kokende vann og koker til de er litt møre, tar dem opp med hullsleiv og deretter i mosetilsatsen på kjøkkenmaskinen min (forsats til kjøttkvern) – den fordeler harde deler (skall og frø og sånt) fra mosen.

Ha mos og kokende vann i en kjele, rør, la koke opp, ta av platen, ha i det tørre blandet sammen + atamon fl. . Hell i rene, tørre glass, sett opp ned til de er avkjølt. Sjekk om lokket er «poppet» inn. Om det ikke er tett, kan det poppes når man trykker på det – det glasset bruker du først.
Resten holder seg i to år eller mer (om mulig). Oppbevarers i kjellerbod som i gamle dager.

Jeg vet ikke om det er nødvendig med atamon i tillegg til certo, men siden det ikke er sukker, og bare litt fructose så føler jeg meg tryggere på holdbarheten med både og.

Om du ikke har moseapparat går det fint å skrelle eplene, ta ut kjernehuset, dele i biter, ha i kjele med vannet og koke til det koker i stykker og du evt. moser syltetøyet med sleiv eller noe sånt. Og deretter de andre ingrediensene.

(Besøkt 343 ganger, 1 besøk i dag)