Ingredienser

4 skiver entrecôte eller yttrefillet (minst 1 cm tykke, à ca 180 g)
salt og pepper fra kvern
2 løk

Suppegrønnsaker
gulrot
kålrot
hodekål
squash
purre
smør
1 ss hvetemel
1/2 ss paprikapulver
2 1/2 dl god kraft
1 beger seterrømme
kapers
litt sitronsaft

Tilberedning

Salte og pepre kjøttskivene. Skrell løk og finhakk. Skrell og rens grønnsakene og skjær dem i staver (ikke for tykke). Får trekke seg ganske møre i smør i panne (i to omganger) sammen med løkhakk, ca 5 minutter per omgang. Brun smør i pannen. Trykk den ene siden av kjøttskivene ned i krydret hvetemel. Legg den først ned i pannen. Stekes ca 3 minutter på hver side – sammen med paprika. Hell på kraft og rømme og la alt få surre godt sammen. Tilsett grønnsakene også. Smak til med salt, pepper og sitron. Dryss over kapers og server. Serveres med kokte eller ovnsstekte poteter med mye grønt på.

(Besøkt 77 ganger, 1 besøk i dag)