Ingredienser

1 1/2 kg fårikålkjøtt av lam eller sau
1 1/2 kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann

Tilberedning

Fårikål, gjerne andre dagen, litt høstguffent ute, god tid og gode venner. Pluss lyst øl fra rause glass, og kanskje en norsk, fatlagret akevitt fra små glass. Da er det godt å være norsk, da!

Skjær bort det harde på kålen og del i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en kjele/gryte. Dryss salt og pepper mellom lagene. Hell på vann. La det få koke opp og få syde/trekke videre over svak varme til kjøttet er mørt. Det tar nok minst 1 1/2 time. Fårikål serveres rykende varm (og gjerne på varme tallerkener).

Noen liker å jevne fårikålen litt:
Da drysser man litt hvetemel (1 – 1 1/2 ss) mellom lagene før koking.

(Besøkt 199 ganger, 1 besøk i dag)