Ingredienser

Lamme- eller fårekjøtt, ca. 1,5 – 1,7 kg (m/bein)
Ca. 1,2 – 1,5 kg kål (et digert kålhue :ler: )
3-4 ss hvetemel
2 ts hele pepper
1-2 ts salt (smake til)
1 ss smør eller margarin
5 – 6 dl kokende vann

Tilberedning

Kutt kål og kjøtt i passende stykker og sleng det i en diger gryte. Passende stykker er sånn ca en stor appelsinbåt på kålen og doble fyrstikkesker på kjøttet :blunke:
Du kan gjerne starte med smørklatten og så legge kjøtt og kål lagvis på denne (kjøtt nederst). Avslutt hvert lag med noen festlige meldryss og salt og pepperkorn.
Til slutt koker du opp vannet i en annen kjele og heller det over.
På med lokket, og la det koke opp.
Kokes på vanlig varme (ikke fosskok) i ca. 1,5 – 2 timer.
Hvis det ser litt puslete ut med vann, husk at kålen avgir mye vann ettersom den koker.

Serveres med poteter.

(Besøkt 558 ganger, 1 besøk i dag)