Ingredienser

* 4 egg
* 250g sukker
* 125 hvetemel
* 1 ts bakepulver
* 1 ts vaniljesukker
* 1 pl mørk kokesjokolade (100g)
* 1 dl vann
* 125 g meierismør

* Glasur 1 pl mørk kokesjokolade
* 100 g meierismør
* 150g melis
* 2 ts kaffe
* 1 ss fløte
* 2 eggeplommer

Tilberedning

1. Selve kaken Egg og sukker piskes sammen til eggedosis
2. Mel, bakepulver og vaniljesukker blandes sammen og røres så forsiktig inn (ikke piske, fordel å beholde mest mulig av luften)
3. Kokesjokolade, meierismør og vann smeltes sammen og røres til slutt inn det andre
4. Ha det hele i en 24cm rund kakeform og stek den i ca 45 minutter på 180 grader. Formen kan med fordel smøres med formfett og meldryss for at kaken skal slippe lettere når den skal ut av formen

1. Glasur Kokesjokolade og meierismør smeltes og røres sammen
2. Ha i kaffe og fløte
3. Rør inn melis, litt etter hvert. Glasuren kan bli noe kornete etter hvert (ikke bry deg om det)
4. Til slutt tilsettes eggeplommene (KUN PLOMME), da blir glasuren igjen jevn og fin.
5. Fordel glasuren på kaken. Om du ønsker et ekstra sjokoladelag i midten av kaken, kan f eks glasuren lages i to omganger og den ene legges i midten.

Kaken kan serveres alene, eller med f eks en frisk kiwimouss, friske bær eller is til. Prøv deg frem.

 

(Besøkt 6 213 ganger, 1 besøk i dag)