Ingredienser:
5 eggeplommer
1 eggehvite
70 g sukker (3/4 dl)
1/2 dl kremfløte
ca. 200 g hvetemel (vel 3 dl)
1/2 ts kardemomme
1 ss konjakk

Fremgangsmåte:
Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk fløten og ha i konjakk. Bland sammen og ha i hvetemel og krydder.
Elt deigen lett sammen, den skal ikke bli seig. La den stå tildekket på et kaldt sted til neste dag.
Kjevle ut litt deig av gangen til tynne leiver, bruk minst mulig mel til utbaking.
Skjær avlange eller ruteformede snipper med spore og lag et snitt midt i hver kake. Legg de på melet underlag etterhvert.
Smett kaken gjennom snittet og kok de så i smult. De skal være lys gulbrune.

Porsjoner: Ca. 50 kaker

(Besøkt 164 ganger, 1 besøk i dag)