Ingredienser

6 store fersken
4 ts sukker
4 ss vann
1 vaniljestang

Kakedeig:
125 g mykt smør
125 g sukker
2 store egg
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt

Tilberedning

Sett ovnen på 175 grader. Del ferskenene i 4 og ta ut kjernen.
Hell sukker og vann i en kjele og legg i ferskenene. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene.
Legg frøene og stangen i kjelen og kok opp. La det småkoke i 5 min under lokk, til laken tykner.
Visp smør og sukker luftig .
Tilsett eggene og vispe videre til alt blir luftig.
Bland i bakepulver, salt og mel .
Smør en ildfast form og strø litt sukker i bunnen.
Hell i ferskenene og sukkerlaken, fjern vaniljestangen.
Fordel kakedeigen mellom ferskenene. Stek i ca 45 min.
Serveres med vaniljesaus.

(Besøkt 721 ganger, 1 besøk i dag)