Ingredienser

350 g hvetemel
150 g smør eler margarin
50 g gjær
2 egg
1/2 dl fløte
2 ss sukker
FYLL:
100 g smør eller margarin
100 g melis
25 g mandler
1/2 ts kanel

Tilberedning

Hakk smør sammen med melet i en miksmaster eller for hånd. Bruk vispen i mikseren og sett på laveste trinn. Smøret skal ha romtemperatur. Tilsett litt om gangen, og pisk til det er godt blandet med melet.

Rør gjæren ut med fløte og egg. Bland smør/melblandingen og sukkeret i. Elt til en jevn deig, men arbeid den ikke seig. Ta deigen på bakebordet. Trill den til en lang pølse, ca 70 cm. Kjevle den ca 15 cm bred.

Rør sammen smør, melis og malte mandler. Smør blandingen i en stripe langs midten av leiven. Brett sidene over fyllet og lim dem godt sammen med eggehvitene.

Form lengden til kringle på plate dekket med bakepapir eller smurt plate.

La kringlen heve ca 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og dryss hakkede mandler over.

Stek kringlen 20-25 minutter ved 225 C på nederste rille i ovnen.

(Besøkt 181 ganger, 1 besøk i dag)