Ingredienser

2 ss smør
2 dl kremfløte
450 g fersk fettucine
85 g ferskrevet parmesan, pluss ekstra til servering
en klype muskatnøtt
salt og pepper
1 frisk kvist bladpersille til pynt
(evt skinke og erter hvis ønskelig)

Tilberedning

* Ha smør og 1 ½ dl av kremfløten i en stor gryte, og kok opp over middels varme. Skru ned varmen, og la det surre på svak varmen i 1 ½ minutt eller til det så vidt begynner å tykne.
* Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann over middels varme. Ha i pasta, og kok i 2-3 minutter, eller til den er myk men fortsatt bitefast. La pastaen renne godt av, og ha den tilbake i gryten. Hell fløtesausen over.
* Bland pastaen med sausen på svak varme med en tresleiv, til pastaen er jevnt dekket med saus.
* Tilsett resten av fløten, parmesan og muskatnøtt. Bland med pastaen. Kryere med salt og pepper. Varm opp under røring.
* Anrett retten på et forvarmet serveringsfat. Pynt med frisk persille. Server straks med ekstra revet parmesan til.

(Besøkt 80 ganger, 1 besøk i dag)