Ingredienser

* 200g indrefilét pr person (ytrefilét kan brukes).
* Butterdeig (400g) dypfryst
* 5 ss smør
* 2 løk
* 300 g sjampinjong
* 3 ss sherry (tørr)
* 1 boks gåseleverpaté
* 1 klype cayennepepper
* 1 klype nymalt hvit pepper
* 1 klype malt muskatnøtt
* 1 ts salt
* 3 ss smør til bruning av filet
* mel til utbaking
* 1 eggehvite
* 2 eggeplommer

Røstipoteter:
* Råstekte strimler av poteter formet som en kake
* Urter (timian)
* salt og pepper
* olje

Tilberedning

1. Ta ut butterdeigen og tin den
2. Legg 3 ss smør i fryseren, smelt resten i stekepannen. Ha i finhakket løk og sjampinjong. Freses blankt i smøret.
3. Fres til all fuktighet er borte, tilsett sherry og avkjøl.
4. Ta det kalde smøret ut og lag små klumper av det. Ha i soppblandingen i en foodprosessor, kjøres. Smak til med krydderet og sett det hele kaldt.
5. Renskjær kjøtt, og stek den gylden i nøttebrunt smør (sterk varme). Avkjøl og gni den inn med salt og pepper.
6. Forvarm ovnen til 220 grader .Kjevl ut butterdeig i et rektangel, ca 2 mm tykt.
7. Pensle kanten av butterdeigen med eggehviten. Smør inn fileten med pate og soppblandingen.
8. Skyld en stekepanne i kaldt vann, ikke tørk den. Legg den innpakkede fileten midt på stekepanne når den er ferdig pakket inn og trykket i skjøtene. Husk å legg skjøten ned.
9. Pynt den ferdig med stripåer/roser eller hva du ønsker. Bruk vann eller eggehvite som lim for pynten.
10. Pensle deigen og pynten med pisket eggeplomme.
11. Stekes ca 25-30 min (NB ikke for mye). Åpne døren og la den hvile ca 10 min i ovnen. Tas deretter ut og hviler litt til før den kuttes i passende skiver, 1 – 2 pr person.
12. Serveres med god kraftig saus (portvin, rødvin, madeira).

1. Rødvinsaus 6 sjalottløk
2. 10 pepperkorn
3. 2 små kvister timian
4. 1 laurbærblad
5. 1 fl rødvin
6. 1 l kalvefond (kokes på forhånd)
7. 30 gr kaldt smør i terninger
8. evt maizena til jevning og salt/pepper
9. sausen kan tilsettes kokt oksemarg i terninger, da blir den enda kraftigere i smak.

—————————

1. Vi serverte med friske grønnsaker (broccoli, tornerte gulrøtter og squash og sukkererter), litt sopp og løk.
2. Legg litt stekt sopp og løk på midten, to kjøttstykker opp mot hverandre over dette. Anrett videre med røstipotet og grønnsaker.
3. Ha til slutt litt saus på tallerkenen.

(Besøkt 251 ganger, 1 besøk i dag)