Ingredienser:
350 g (6 dl) hvetemel
60 g (1 dl) Hi-maize
50 g smeltet smør/margarin
1,5 dl vann
1,5 dl melk
½ pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts Sukrin (valgfritt)

Fremgangsmåte:
Bland det tørre i en bolle. Smelt smør i en kasserolle, og tilsett melk og vann i smøret. Varm dette til ca 40 grader og bland med melet. Elt godt sammen. Dekk til deigen, og sett til heving en halvtime.
Del deigen i 12 biter og trill ut rundstykker. Sett dem på stekebrett med bakepapir. Dekk til med klede og sett til heving i 40 minutter på et lunt og trekkfritt sted.
Pensle gjerne med vann, melk eller eller egg før steking. Et dryss med valmuefrø eller sesamfrø gir god smak og ser dekorativt ut. Rundstykkene stekes ved 250 grader i 10-12 min.

Hvis du lager loff av deigen, skal denne stekes ved 250 grader i ca 20 min.

Porsjoner: Gir 12 rundstykker.

Kommentarer:
Disse rundstykkene smaker nydelig og ser akkurat ut som vanlig fine rundstykker, men inneholder mer fiber enn grovbrød, og har betydelig lavere GI!

(Besøkt 133 ganger, 1 besøk i dag)